top of page

YOGA - MEDITATIE 

Studio.Ankur bied yoga en meditatie, dit wordt aangeboden in kleine groepen van max. vier personen. Voorbij de massa keer je weer terug bij jezelf binnen de veiligheid van een kleine groep, waar eenieder gezien wordt. Tijdens alle yogalessen wordt er aandacht besteed aan uitlijning en core opbouw. Door pulsaties wordt het lichaam langzaam opgebouwd en gereedgemaakt voor de kwaliteit van de asana/houding, zodat lichaam en geest op 1 lijn kunnen gaan vallen. Extra aandacht voor savasana, de eindontspanning waarin hetgeen wat je hebt geactiveerd de tijd krijgt om geïntegreerd te raken in je lichaam. De meditatie lessen zullen net zoals de yogalessen langzaam opgebouwd worden naar het punt waarin we in stilte gaan zitten. De meditatie is voor iedereen toegankelijk. Naast de groepslessen kan je in de studio ook privélessen boeken, of een yogatherapie sessie, onderaan de pagina vind je hier meer informatie over.​ 

Mijn certificaten en diploma's vind je onder het kopje tarieven

 

Hieronder vind je hier extra uitleg over de verschillende yoga stijlen die in de studio worden aangeboden en de meditatie, plus het lesrooster. De studio werkt met een aanmeldingsprincipe voor de lessen, dit i.v.m. de kleine groepen.

Dru

Kenmerkend voor Dru yoga zijn de EBR's (energy block releases), dit zijn pulserende bewegingen die je maakt in een houding, en de reeksen die je maakt. Het zijn kalme en zachte bewegingen, die op dieper niveau een krachtige uitwerking hebben. Body en mind ontmoeten elkaar in verbinding. Dhruva Nakshatara betekend poolster in het sanskriet. Dru is hiervan afgeleid, het is als het ware ons eigen stille innerlijke punt. Ons kompas dat ons van binnenuit de weg wijst. Dru yoga is toegankelijk voor iedereen. 

Hatha

Hatha yoga is de klassieke yoga, het begin waaruit alle vormen zijn ontsproten. De hatha yoga combineert asana (houding) met pranayama (ademobservatie/ techniek). Bij Hatha yoga gaat veel aandacht uit naar de uitlijning en opbouw van de houding. In de lessen is hiervoor ruimschoots de aandacht. Je zult kennismaken met de basis pranayama's: buikademhaling (basis), de full yogibreath (beheersen van een volledige diepe adem verdeeld over de gehele torso), en sama vritti (gelijkmatige ademhaling). Hatha yoga is een mooi begin van je yoga reis, en voor de gevorderde een mooie kans om de houdingen subtieler te gaan verdiepen.  

Meditatie

De meditaties zijn anders in opzet zijn dan de gemiddelde meditatie les. 

Wat maken de Dru meditaties anders dan gemiddelde meditaties? Ten eerste ga je met een Dru meditatie niet gelijk "koud" zitten en mediteren. Je doet namelijk niet een meditatie maar je ondergaat hem en ervaart hem, de condities waarin dat gebeurd zijn bepalend. Bij de Dru heb je niet 1 meditatie techniek, je hebt er meerdere, omdat elk moment en elk lichaam iets anders nodig heeft om inwaarts te gaan. Daarnaast beseft Dru dat lichaam en geest beide gereed gemaakt moeten worden, vanuit deze alignement kan je inwaarts gaan. Daar zijn verschillende technieken voor, allemaal even mooi en gespecialiseerd.  Kom langs en ervaar het voor jezelf. :-)

Sandra-Studio Ankur - Kim de Jong photography68.jpg
Sandra-Studio Ankur - Kim de Jong photography53_edited.jpg

Rooster (de studio werkt met een aanmeldingsprincipe voor de lessen, dit i.v.m. de kleine groepen)

Maandag:

09:00 - 10:15  Hatha

18:30 - 19:45  Hath

20:00 - 21:15  Dru-Yin 

 

Dinsdag: 

09:00 - 10:15  Dru 

Woensdag:

09:00 - 10:15  Dru 

18:30 - 19:45  Dru - Yin 

20:00 - 21:15  Meditatie 

Donderdag:

18:30 - 19:45  Hatha

20:00 - 21:15  Dru

 

Locatie: Studio.Ankur 

Adres: West Peterstraat 67 6822AB Arnhem

Sandra-Studio Ankur - Kim de Jong photography70.jpg

Yogatherapie - Privéles

Een Privéles(sen) zijn persoonlijke 1 op 1 sessies, met tijd en aandacht voor jou en datgene wat je graag wilt ontwikkelen. Denk aan krachtopbouw, flexibiliteit, ademhalingstechnieken, maar ook als je wat meer ontspanning zoekt en daar een handje bij geholpen wilt worden kan ik iets voor je betekenen. Met de yogatherapie ga ik samen met jou stap voor stap door jouw lichaam heen, gaan we kijken hoe beweegt jouw lichaam en hoe reageert jouw lichaam op bepaalde houdingen/ bewegingen. Via ons lichaam kunnen we veel te weten te komen over onszelf, het lichaam openbaart wat er binnenin ons gebeurd.

 

Ik reik je graag de tools aan om in je lichaam te landen, om vanuit daar de kracht die in je huist als wel je eigen rustpunt meer te ervaren. Thuiskomen in jouw eigen lichaam. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden. Ik luister en kijk graag met jou mee, naar wat voor jou het beste kan gaan werken. 

© 2020 - 2024  Studio.Ankur S.P.Hut

bottom of page