top of page

HOLISTISCHE LICHAAMSGERICHTE BEWUSTZIJNSTHERAPIE

CATvirtueelschild website.jpg
GATVirtueelschild website.jpg

Holistische lichaamsgerichte bewustzijnstherapie werkt met de 5 bewustzijnslagen en wordt vanuit het gedachtegoed en de leer van het Holisme aangeboden. Via het lichaam betreden we de wereld van gevoel en mind, zien we hoe ze tot elkaar staan, en hoe ze elkaar beïnvloeden. Onze geest beïnvloed onze emotiewereld en dat heeft weer effect op onze fysiologie, en visa versa. Door vanuit het lichaam te werken kunnen we de verschillende bewustzijnslagen weer bij elkaar brengen zodat er weer een samenwerking, dit brengt heling op alle lagen van ons zijn.

 

De 5 principes waarmee gewerkt wordt zijn: de fysieke laag, mentale laag, emotionele laag, energetische laag en spirituele laag. Deze 5 lagen, vloeien voort uit elkander, en beinvloede elkaar daardoor, dit kan resulteren in dat het systeem zichzelf ondersteund of beperkt. Een disbalans, klacht wordt vanuit deze 5 lagen benaderd, holistische lichaamsgerichte bewustzijnstherapie kijkt verder dan alleen het symptoom waarmee iemand komt. Het onderzoekt de samenhang tussen de verschillende lagen van ons systeem om te kijken wat de oorzaak is van de disbalans.

Een ziekte of disbalans is meestal waarneembaar/ voelbaar of zichtbaar via de fysieke laag, waar de emotie laag en mentale laag zijn uitwerking in hebben. De oorzaak, de oorsprong van de disbalans zal stap voor stap tijdens het helingsproces zichtbaar en inzichtelijk worden, vanuit elke stap volgt de volgende stap. De aanpak van therapie beoogd niet om een symptoom oplosser te zijn, maar werkt met de intentie om de oorzaak op te sporen om vanuit daar natuurlijk herstel te initiëren. Waarin alle lagen weer in open verbinding met elkaar komen en met elkaar samenwerken. Een helingstraject is meestal niet met 1 sessie klaar, het verschilt per klacht. Meestal zijn er minimaal 6 sessies nodig om het systeem van binnenuit te open. 

Welke methodieken worden er gebruikt in een sessie? Mijn specialisatie zit in Lichaamsgerichte Bewustzijnstherapie/ Bewegingsleer, Systemisch werk, Schaduwwerk en Energiewerk. Via lichaamswerk kan ik zien waar blokkades zitten en welke gebieden onderling daarmee zijn gerelateerd, en vanuit welke laag deze wordt beïnvloed. Systemisch werk zet ik meestal in om inzicht te krijgen in de oorzaak van een disbalans, of om het proces heldere te maken voor de client, het proces wordt zichtbaar, denk aan opstellingen. Via schaduwwerk kunnen we achter de disbalans kijken, invoelen en kan trauma geheeld worden naar een kracht, deze staan met elkaar in verbinding. Energiewerk gebruik ik eigenlijk bij alle sessie om de processen/ methodieken te ondersteunen, als specialisatie kan ik Reiki inzetten gecombineerd met Pranic healing. 

Voor wie is de holistische lichaamsgerichte bewustzijnstherapie geschikt? In principe voor iedereen en voor elke klacht, ziektebeeld en disbalans. Voor het gehele menszijn aangezien het werkt met en via de 5 lagen: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Ook kan het een mooie aanvulling zijn naast specialistische hulp, of als je al een tijdje met een specifieke klacht loopt en de reguliere zorg jou niet verder kan helpen. 

 

Elk persoon en elke klacht heeft zijn eigen benadering nodig, via de eerste intake zal ik inchecken in jou en met jou meevoelen wat voor jou in dat moment nodig is. Het proces van heling begint in jou, en in hoeverre jij mij toelaat om jou te helpen. Het is een persoonlijk proces en jij bepaald hoe die verloopt, ik laat mij leiden door jou. De hulpvraag bepaald hoe snel iets kan gaan, ook dit zal per persoon en per hulpvraag anders zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat een helingsproces in fases gaat, het heeft tijd nodig om dingen te openen en te transformeren naar heling. Gun jezelf hierin de tijd. Ik neem de tijd voor jou, en zal altijd met jou overleggen of iets voor jou in dat moment goed voelt. Veiligheid en vertrouwen is het begin van genezing. 

Holistisch Lichaamsgerichte Bewustzijnstherapie valt onder de alternatieve geneeswijze, het kan daarom niet gebruikt worden ter vervanging van een bezoek aan de huisarts en/ of specialistische hulp.  

Nieuwsgierig geworden of ik wat voor jou kan betekenen neem contact met mij op.

Diploma's / Certificatie 

* L.I.P Life Integrated Proces, Systemische verdieping

* Integrated Psychologie: specialisatie module Hechting & Systeem  (Post HBO)

* ZoMa Opleiding Holistische Therapeut  Diploma (KTNO geaccrediteerd - HBO)

* Reiki Master The Usui system of Natural Healing 

* Pranic Healing Basis

* Twee Yoga teacher diploma's, waarin Dru de specialisatie heeft van lichaamswerk en heling

* Meditatie teacher diploma, met daarin specialisatie van meditatie technieken gebaseerd op de Kosha's, de 5 lagen  van menszijn. 

Lid van het CAT : Collectief Alternatieve Therapeuten

fabrizio-chiagano-rDwIXsgb2LY-unsplash.jpg

© 2020 - 2024  Studio.Ankur S.P.Hut

bottom of page