top of page

OVER MIJ

Hoi, welkom leuk dat je op de website van Studio.Ankur bent beland.

Ik ben Sandra, en de oprichtster van Studio.Ankur. De studio heeft zijn oorsprong gehad in mijn kennismaking met Yoga toen ik 26 was, vanuit hier ben ik langzaam in de wereld van lichaamswerk beland. Yoga was mijn poort naar binnen naar mijzelf toe, na elke les voelde ik mij herboren alsof ik iets van mezelf had teruggevonden wat ik vergeten was. De weg van yoga opende vervolgens naar meditatie en vanuit meditatie naar lichaamswerk en energiewerk, uiteindelijk viel alles samen in en met het therapeutisch vak. 

 

Vanaf midden 2017 ben ik begonnen met het lesgeven in yoga. Gedurende de jaren dat ik yogalessen gaf als freelancer werd ik energetische gevoeliger en zag ik wat er bij mensen gebeurde in het lichaam. En wat een effect een yogales kon hebben, magisch. Nadat ik twee yoga opleidingen had afgerond stapte ik in de opleiding voor meditatie docent. De Dru Meditatie heeft de opleiding gebaseerd op de 5 bewustzijnslagen van de mens, de kosha's. Met deze opleiding kwam ik in een verdieping van lesgeven in de yoga, ik kreeg opeens meer tools voor handen. Inmiddels merkte ik dat ik mijn behoefte voor specialisatie niet kwijt kon op de sportscholen waar ik les gaf, dit resulteerde erin dat ik begin 2020 mijn eigen yogastudio opende. Een privéstudio waar mensen op hun eigen tempo inwaarts kunnen gaan om zichzelf te ontmoeten, voorbij de snelheid van de buitenwereld en de massa. Een plek om te ontdekken, om tot rust te komen,

thuis komen bij jezelf.  

 

Via lichaamswerk kan je diep binnenin het eigen systeem komen, onze innerlijke wereld, en dingen openen die lang verborgen lagen, deze liggen te wachten totdat wij ze zien en erkennen. Vanuit mijn specialisatie vanuit de Yoga en de Meditatie opleiding kon ik hier al aardig op anticiperen maar ik miste voor mijzelf een extra ondersteuning waaruit ik kon tappen om de mensen te ondersteunen die ik in mijn lessen zag. Ik realiseerde me en ervaarde steeds sterker dat heling van binnenuit wordt ingezet. Vanuit deze behoefte om meer kennis te vergaren over de wonderlijke wereld van menszijn en zijn verschillende lagen van zijn heb ik mij begin 2020 aangemeld voor de Opleiding Holistische Therapie.

 

Twee intensieve jaren volgde, mijn eigen innerlijke wereld werd verder geopend en de lagen waar ik al bekend mee was kregen een extra begrip van dimensie erbij. Wonderlijk vind ik het menszijn, onze capaciteiten, onze leerprocessen en de heling die daaruit voortkomt. Ik koos specifiek voor Holistische Therapie omdat dit werkt vanuit het gehele menszijn, de 5 lagen die ik al kende vanuit de yoga en meditatie kregen een verdieping op psychologisch, fysiologisch, anatomisch en energetisch vlak. In 2023 ben ik mijzelf verder gaan verdiepen in de psychologie van de mens. Post HBO Integratieve Psychotherapie specialisatie module Hechting en Systeem, heb ik de wonderlijke wereld van onze neurologie ontdekt, en generatief trauma. Hiermee krijgen de therapiesessies extra body en ondersteuning. 

De studio is nu studio en praktijk waarin integraal wordt gewerkt. Naast de privé groepslessen max. 4 personen, kan men de verdieping opzoeken via de workshopspecials. In 1 middag wordt je ondergedompeld binnen 1 specifieke specialisatie om de uitwerking ervan dieper te ervaren in het systeem. Daarnaast kan men een therapiesessie boeken voor persoonlijke begeleiding in specifieke casussen. Ook hierin heeft men de keuze, sommige mensen vinden specifiek lichaamswerk fijn denk aan lichaamstherapie, of energetisch werk denk aan reiki. Wil je een combinatie van deze twee dan kan je kiezen voor de Holistische Lichaamsgerichte Bewustzijnstherapie. Zie voor uitgebreide informatie de pagina Holistische Lichaamsgerichte Bewustzijnstherapie.

 Men kan body en mind op verschillende manieren benaderen en beleven, de fysieke reis kan een ingang zijn om vervolgens op het pad te komen waar men wilt gaan verdiepen op geestelijk vlak. Ook kunnen levensvraagstukken of gebeurtenissen ervoor zorgen dat we belanden op de weg naar de reis terug naar binnen, naar onszelf. Alles loopt naast elkaar, en door elkaar heen. En daar tussendoor loopt de draad van het bestaan, het leven zelf. Mijn reis naar mijzelf is begonnen toen ik 18 jaar was, en mijn reis naar mijzelf toe is nog steeds bezig, en zal altijd door blijven gaan. De thema's die ik in mij draag hebben inmiddels een ander lading gekregen en mijn relatie met mijn eigen trauma heeft een andere lading gekregen. En nog steeds ontdek in mijzelf de gelaagdheid van menszijn, en besef ik mij steeds meer en meer het is juist deze gelaagdheid die body geeft aan het leven. Zijn het de golven van verandering die ervoor zorgen dat we een ander kijk krijgen op onszelf als wel op de wereld, en ontdekken we onze eigen kracht van zijn. 

 

Ik ontmoet je graag in de studio op de mat voor een yoga/ meditatie reis of in de praktijk om via een privé sessie jouw weg naar binnen weer terug te vinden om bij jezelf thuis te komen. Ik reis graag een stukje met je mee, want elke reis is het waard om beleeft te worden. 

Liefs Sandra

Studio.Ankur
Studio.Ankur

© 2020 - 2024  Studio.Ankur S.P.Hut

bottom of page