top of page

WORKSHOPSPECIALS

De workshopspecials van Studio.Ankur bestaan uit vier hoofdthema's, deze zullen gedurende het hele jaar aangeboden worden. Met de specials heeft men de mogelijkheid om het gehele aanbod wat binnen de studio wordt aangeboden te verdiepen en te onderzoeken. De thema's zijn: Yoga/ Meditatie/ Pranayam - Ademwerk . Nieuw in 2023 is de workshopspecial Body Intergrated Awareness, in deze specials zal de benadering meer therapeutisch zijn. 

* Workshopspecial: Going back to the roots of Yoga

Met Going back to the roots of Yoga, kan je jouw eigen practise stap voor stap uitdiepen, de specials zijn los van elkaar te volgen. Tijdens deze workshopspecials ontdek je de basishoudingen van de yoga, de staande houdingen/ zittende houdingen/ gedraaide houdingen/ voorover- achterover houdingen/ omgekeerde houdingen en de balanshoudingen. Per special zal 1 specifieke houding uitgelicht worden. Het zal een reeks worden van ongeveer 12 specials, en de reeks blijft terugkeren.  Duik dieper in de roots of Yoga, via filosofie, mythologie, anatomie, ademwerk en lichaamsbewustzijn.

 

* Workshopspecial: Meditatie

Met de meditatiespecials zullen we via verschillende technieken lichaam en geest gaan ontmoeten, en ondervinden hoe deze ageren en reageren op elkaar. Elke special zal beginnen met het aarde en landen in het lichaam zodat we binnen ons een veld kunnen openen waarin we onze geest kunnen ontmoeten, vanuit observatie. Mocht je meer willen weten over hoe de opbouw van een meditatie in elkaar zit check dan de pagina meditatie. Door specifieke technieken toe te passen kan het lichaam betreed worden via de verschillende poorten van bewustzijn. Denk aan de chakra's, geluid, teksten, elementen, zintuigen etc. etc. Betreed de wereld waarin lichaam en geest elkaar kunnen ontmoeten vanuit een open ont-moeting.

* Workshopspecial: Pranayam/ Ademwerk

De afgelopen jaren ben ik in de wereld gedoken van Pranayam, ademkunde. Via verschillende cursussen en het lezen van vedische teksten heb ik de wereld van Pranayama/ Prana - levensenergie ontdekt.  Door zelfonderzoek en de technieken toe te passen binnen de yogalessen heb ik de resultaten mogen zien van wat Pranayam kan doen op een dieper niveau in ons systeem. Via de specials neem ik jullie stap voor stap mee in de wereld van Prana. Het heeft mij sowieso de liefde voor de uitadem gebracht. Extra aandacht en specifieke toepassing van de uitadem zit nu standaard in mijn eigen practise en in mijn lessen. De uit- adem is levend brengend, terwijl de focus in onze huidige maatschappij op de in- adem is, vaak vanuit haast en stress wat verhoogde spanning in het lichaam teweeg brengt. Alleen al door de aandacht meer op uitadem te focussen heeft al mijn lessen verdiept. In de aankomende blog za ik de kennis van de uitadem met jullie delen. Wat kan je verwachten tijdens de specials van ademwerk, per special zal 1 ademtechniek centraal staan, dit zal een bijkomend effect hebben op het systeem wat je direct kan ervaren. Alle specials beginnen met een sessie gefocust op de uitadem en we zullen daarmee ook eindigen. Dit zodat we ons lichaam in het begin ermee openen, en bij de afsluiting kunnen we het systeem daarmee weer neutraliseren, zodat we geen overbelasting krijgen. Ontdek de wereld van Prana in jouw eigen lichaam.

* Workshopspecial: Body Integrated Awareness/ Wat vertelt mijn Lichaam mij?

Ons lichaam is een systeem, net zoals een gezin, bedrijf, school, vrienden, relaties etc. etc. etc. Alle systemen buiten ons komen vanuit ons. Hoe ons eigen systeem in elkaar zit, beïnvloed en co-creëert de systemen waarmee we in interactie komen, deze ageren en reageren op elkaar, dat creëert weer een nieuw systeem, of houdt het oude juist in stand. In mijn huidige opleiding ervaar ik de overlapping en de verdieping. Graag nodig ik je uit, om jouw eigen systeem binnen te stappen en te ontdekken, wat leeft er binnenin jou? Deze special is een basis ontdekking via lichaamsbewustzijn. Ik neem je mee door het landschap van jouw lijf. Via landing-sessie, gronding-sessie, ontspanning-sessie gecombineerd met ademwerk open we het systeem van binnenuit. Aan jou de uitnodiging om voelend te luisteren wat vertelt jouw systeem jou? Wat beweegt jou? Deze specials zijn meer therapeutisch van aard. 

20200902_111353_edited.jpg

© 2020 - 2024  Studio.Ankur S.P.Hut

bottom of page